۹ توصیه طلایی برای اینکه می‌خواهید پوست خوبی داشته باشید.

 جوش‌ها، جراحت‌ها یا مشکلات پوستی کوچک ناشی از غدد چربی‌ای هستند که به وسیله‌ی میکروب‌ها آلوده و ملتهب شده و در مرحله‌ی بعد ترشحات سطح آنها را پر می‌کند.

علت به وجود آمدن جوش :

برای اکثر مردم جوش‌ تنها نشانه‌ای از مشکلات پوستی است که در نتیجه‌ی اختلال بخش‌های تولید‌کننده‌ی چربی پوست به وجود آمده‌ است. به طور کلی این بخش‌ها به دلایلی بیش‌فعال می‌شوند و شروع به تولید مقدار زیادی چربی می‌کنند که در نتیجه‌ی آن این بخش‌ها در چربی غوطه‌ ور می‌شوند.

ارگانیسم‌های زنده‌ی میکروسکوپی که به طور معمول روی پوست وجود دارند در این حجم زیادِ چربی به دام می‌افتند و باعث ایجاد آلودگی و تولید ترشحات بعدی می‌شوند. این اتفاقی است که نقطه‌ی برآمده‌ی روی پوست که آن را جوش می‌نامیم ایجاد می‌کند.

نقاطی که معمولا در معرض جوش قرار دارند و علت جوش زدن احتمالا بشرح ذیل میتواند صورت پذیرد :

پیشانی :

علاقه زیاد به خوردن فست فود، غذاهای پرچرب و شکر باعث بروز جوش در پیشانی می‌شود و می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در دستگاه گوارش و کیسه صفرا باشد. برای از بین بردن جوش های پیشانی از آنجایی که متابولیسم بدن ضعیف شده است باید به طور مرتب به مصرف سبزیجات، میوه‌های تازه و نوشیدن دمنوش‌های گیاهی روی آورد.

گوش :

استرس، عدم توازن هورمونی، آلرژی به مواد آرایشی و بهداشتی، قرار گرفتن در معرض یک محیط آلوده، تولید چربی بیش از اندازه غدد گوش، استفاده مشترک از هدفون با دیگران، استفاده از هدفون‌های آلوده، فرو بردن اجسام یا انگشت آلوده در گوش، شنا کردن در آب‌های آلوده، سوراخ کردن گوش به روش غیر اصولی و استفاده از کلاه با زمان طولانی مدت باعث بروز جوش در داخل گوش می‌شود که در این صورت باید با استفاده از پمادهای موضعی حاوی ویتامین A این معضل را رفع کرد. البته گاهی اوقات جوش های به وجود آمده در نواحی داخل گوش می تواند نشانه اختلال و بیماری در کلیه ها باشد که باید حتما به پزشک متخصص مراجعه شود.

نواحی اطراف چشم‌ها :

جوش زدن در نواحی دور چشم‌ها هشداری در خصوص بیماری‌های کبدی و طحال است که باید با نوشیدن چای سبز درمان شود. البته ناگفته نماند که به گفته متخصصان پوست عوامل ژنتیکی هم در این موضوع دخیل هستند.
بینی :

اگر جزء آن دسته از افرادی هستید به جای مصرف غذا از خوراکی‌های مضر مانند: چیبس، پفک و لواشک استفاده می‌کنید باید بدانید که اینگونه الگوی تغذیه‌ای نامناسب باعث اختلال در سیستم قلبی- عروقی،  چرب شدن کبد و بیماری‌های گوارشی شده و با جوش زدن روی بینی‌تان این بیماری خود را نشان می‌دهد.  

گونه :

جوش زدن در زیر چشم ها، روی گونه‌ها و خطوط موازی لب نشان دهنده اختلال در کلیه ها، ریه‌ها و بیماری‌های کبدی است که در این صورت باید با مصرف غذاهای سالم این معضل را برطرف سازید.
لب :

اگر در حدفاصله بین بینی و بالای لب خود با جوش مواجه شدید باید بدانید که جوش‌های به وجود آمده به علت اختلال در اندام‌های تناسلی، درد معده و مشکل سیستم گوارشی در شماست و بروز جوش روی پوست لب به علت بیماری‌های روده است که در این صورت حتما مراجعه به پزشک را برای حفظ سلامت جسمانی خود جدی بگیرید.

پیشگیری از جوش صورت :

 جلو گیری از تشکیل جوش ، راز کنترل آنست؛ علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد. گرچه اغلب آدم‌ها به غلط بر این باورند که جوش زدن با آلودگی سطح پوست یا مصرف غذاهای خاص مرتبط است اما، جوش زدن به ترکیبی از عوامل مرتبط است که برخی از کنترل ما خارجند؛ تعادل هورمونی و سرعت طبیعی سیستم تجدید پوست ما از آن جمله‌ اند. با وجود اینکه به طور قطع جوش زدن تقصیر شما نیست اما در برابر جوش‌ها بی‌دفاع هم نیستید. شما برای کمک به بدن‌تان  برای مقابله با جوش‌ها می‌توانید آنچه را که بدن برای قدرتمند و سالم بودن بدان نیاز دارد در اختیارش بگذارید.

اگر می‌خواهید پوست خوبی داشته باشید، این موارد ساده را رعایت کنید:

۱- شستشوی  روزانه :

روزی دو مرتبه با ملایمت صورت‌ تان را بشویید تا چربی اضافه، باکتری‌ها و سلول‌های مرده را از سطح آن پاک کنید. فراموش نکنید که علت جوش، آلودگی پوست نیست و شست‌و‌شوی بیش از حد تنها منجر به خشک شدن پوست و تحریک آن برای تولید میزان بیشتر چربی می‌شود. هرگز بیش از حد این کار را تکرار نکنید. اگر روالی برای شست‌وشوی پوست‌ تان به‌صورت روزانه، جواب داد همان را ادامه بدهید.

۲- از سابیدن پوست با لایه‌بردارهای زبر بپرهیزید :

لایه‌برداری پوست خوب است اما دقت کنید از لایه‌بردارهای خفیف که دانه‌های ریز و نرم دارند استفاده کنید. از مصرف محصولاتی که حاوی خرده‌های پوسته‌ی بادام یا زردآلو هستند خودداری کنید. این خرده‌ها می‌توانند پوست را تحریک کنند و حتی باعث خراش بشوند که به التهاب پوست دامن می‌زند.

۳-  از محصولات حاوی الکل استفاده نکنید :

اگر از شیرپاک‌ کن استفاده می‌کنید از محصولات با پایه‌ی الکل ایزوپروپیل یا سایر الکل‌های شوینده استفاده نکنید. الکل ماده‌ی قابض قدرتمندی است و لایه‌ی سطحی پوست را برمی‌دارد، این امر باعث تولید بیشتر چربی از غدد پوستی می‌شود. نتیجه‌ی این کار پوستی خشک و قرمز است و احتمالا جوش‌های بیشتری می‌زنید.

۴- رژیم غذایی سالم و مصرف آب :

با اینکه غذاها دلیل جوش زدن نیستند،  رژیم غذایی سالم کمک می‌کند بدن آنچه را برای جنگیدن با جوش‌ها نیاز دارد در اختیار داشته باشد.

صبحانه را حذف نکنید: صبحانه نیرومحرکه‌ای برای فرایندهای متابولیسم بدن‌تان است و در طول روز به شما انرژی می‌دهد.

به طور کلی میوه‌های تازه را به سیب‌زمینی سرخ‌کرده ترجیح بدهید و رژیمی متعادل داشته باشید که از همه‌ی گروه‌های غذایی در آن استفاده شده باشد.

روزانه حداقل ۸ لیوان، و اگر ورزش می‌کنید یا در فصل گرما به سر می‌برید حتی بیشتر، آب بنوشید.

۵- ورزش کنید :

 فواید ورزش  بی‌شمار است، ورزش به گردش خون در بدن کمک می‌کند، به شما آرامش می‌دهد،  استرس را کاهش می‌دهد و انرژی‌تان را بالا می‌برد. پوست شما هم از گردش خون بیشتر و اکسیژن‌رسانی بیشتری که در اثر فعالیت ورزشی ایجاد می‌شود سود می‌برد.

اما دقت کنید که حرارت و رطوبت نشسته روی پوست در اثر ورزش، مکان مناسبی برای پخش شدن باکتری‌ها فراهم می‌کند. بنابراین، پیش از ورزش آرایش‌تان را پاک کنید. اگر مستعد جوش بدن هستید برای ورزش لباس نخی گشاد به تن کنید. بعد از ورزش در اولین فرصت به حمام بروید.

۶- جوش‌ها را فشار ندهید، دست‌کاری نکنید :

فشار دادن یا درآوردن چرک جوش‌ها با ناخن، سوزن یا هر وسیله‌ی دیگر می‌تواند مسیر باکتری‌ها را به عمق بیشتری از پوست باز کند که موجب تشدید التهاب و عفونت خواهد شد. همچنین این کار به بافت اطراف پوست آسیب می‌زند و احتمال باقی ماندن جای جوش را افزایش می‌دهد. همچنین، تماس بیش از حد دست‌ها با پوست شامل مالیدن یا حتی تکیه زدن دست به چانه می‌تواند باکتری‌ها را به منافذ پوست وارد کند و احتمال جوش زدن را بالا ببرد.

۷-  از پوست‌ تان در برابر تابش آفتاب، محافظت کنید :

هرروز، حتی روزهای ابری، از ضدآفتاب با spf حداقل ۱۵ استفاده کنید. گرچه حقیقت دارد که مجاورت اندک با نور آفتاب می‌تواند در آغاز برای آکنه مفید باشد اما گول نخورید زیرا این منافع کوتاه‌مدت هستند. تماس طولانی با نور آفتاب پوست‌تان را خشک می‌کند و باعث تولید بیشتر چربی پوست و تسریع ریزش سلول‌های مرده‌ی آن می‌شود. چربی بیشتر در کنار سلول‌های مرده‌ی پوستی زمینه‌ی مناسبی برای ایجاد جوش‌ها ایجاد می‌کند.

۸- استراحت کنید :

خواب خوب شبانه، به مدت حداقل ۷ تا ۸ ساعت، می‌تواند معجزه‌ای برای جوش‌هایتان باشد. می‌پرسید چطور؟ در پاسخ باید بگوییم بدنی که خوب استراحت‌ کرده منابع لازم را برای داشتن دستگاه ایمنی قوی در اختیار دارد. گرچه  سیستم ایمنی قوی به کلی مانع جوش نمی‌شود، اما در مبارزه با عفونت جوش‌ها کمک می‌کند و جوش‌ها با سرعت بالاتری بهبود پیدا می‌کنند.

۹- آرام باشید :

زمانی که در تنش باشید، غده‌ی آدرنال، هورمون کورتیزول را روانه‌ی جریان خون‌تان می‌کند. این هورمون غدد چربی پوست را به ترشح بیشتر وا می‌دارد که می‌تواند به جوش زدن بینجامد. بسیار مهم است که روزانه زمانی را به استراحت اختصاص بدهید، مطالعه کنید، دوش بگیرید، و یا هر کار دیگری که به شما احساس شادی و آرامش می‌دهد. برای داشتن بدنی سالم به‌طور کلی و همچنین داشتن پوستی زیبا و سالم، آرام بودن قدم اساسی است.

۱۳ درمان خانگی برای درمان سریع جوش :

بسیاری از مردم قبول دارند که استفاده از مواد شیمیایی خشن، شست‌وشوی طاقت‌فرسا و حتی لایه  برداری پوست و لیزر کردن تحت‌ نظر پزشک واقعا پوست را حساس کرده و مشکل را تشدید می‌کند. بنابراین می‌توان برای جوش های دوره‌ای با دفعات ظهور محدود، از راه‌های درمانی فوق‌العاده متداولی که جوش‌ و آکنه را با سرعت و به راحتی از بین می‌برند استفاده کرد.

۱. هر چه سریع‌تر از یخ استفاده کنید :

اولین درمان سریع جوش یخ است. برای جوشی که هنوز به طور کامل عفونی نشده است، استفاده از یخ به کاهش التهاب کمک می‌کند و غدد چربی را تشویق می‌کند منقبض شده و چربی اضافه و میکروب‌های درون آن را از آن بخش پوست بیرون برانند.

نحوه‌ی استفاده از یخ برای درمان جوش:

۱- یخ را در تکه ای پارچه گذاشته و روی بخشی که در حال جوش زدن است به مدت چند ثانیه نگه دارید.

۲- چند دقیقه فاصله بگذارید و مجدد مرحله‌ی قبل را تکرار کنید.

نکته: این کار را به دفعات دلخواه تکرار کنید، جوش در عرض یکی دو روز از بین می‌رود.

 

 

 

 

Image: 

آدرس :تهران جنوب به شمال اتوبان نواب قبل از پل کمیل ساختمان کالای پزشکی ایران (اقاقیا)واحد ۱۲۲

شرکت پیشگامان طب اقاقیا

 

تلفن همراه:  , ۰۹۱۲۵۴۶۷۱۴۲

ایمیل: ptaghaghia@gmail.com

وب سایت: www.ptaghaghia.ir