۸ علت اساسی مبتلا شدن به دیسک کمر و درمان گیاهی آن

دیسک کمر چیست و علائم آن کدام است؟

یکی از شایع ترین بیماری در افراد دیسک کمر است با گسترش فناوری وکم تحرکی در افراد و نشستن زیاد و ایستادن طولانی مدت باعث ضعف در عضلات به ویژه در اطراف کمر شده و بر سلامت فرد تاثیر زیادی می گذارد . اکثر افراد در طول عمر خود دچار کمر درد می شوند اما می توان برای پیشگیری از کمر درد و فرسایش دیسک ها اقداماتی انجام داد.

روش پیشگیری شامل موارد زیر می شود :

۱- انجام تمرینات برا تقویت عضلات کمر و افزایش انعطاف پذیری آنها

۲- به کار گیری عادات صحیح حرکتی

۳- کم کردن وزن در صورت داشتن اضافه وزن

دیسک کمر

دیسک کمر ممکن است در هر سنی به وجود آید ولی معمولا در افراد بالای ۴۵ سال رخ می دهد .هر انسان ۲۶ مهره در ستون فقرات خود دارد مهره ها به وسیله صفحه ی انعطاف پذیری به نام دیسک از هم فاصله دارند . اگر بنا به هر دلیلی دیسک از ناحیه عقب خود دچار بیرون زدگی یا فتق شود ، این ناحیه را نخاع به آن فشار وارد کرده و سبب بروز درد در این ناحیه می شود که به این بیماری دیسک کمر گفته می شود . در بیشتر موارد فتق دیسک بین مهره های چهارم و پنجم کمری(قسمت پایین پشت بدن ) اتفاق می افتد  .

علائم دیسک کمر :

۱- درد کمر

۲- گرفتگی عضلات ( اسپاسم )

۳- عصب پا از کار می افتد و سبب بی حسی پا می شود و پا حالت افتادگی ایجاد می کند .

۴- در مرحله پیشرفته این بیماری فرد کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست می دهد .

پزشک برای تشخیص فتق دیسک کمر از معاینه بدنی ، آزمایشات تصویر برداری و تست های الکتریکی استفاده می کند و در صورتی که دیسک کمر تایید شد با فیزیوتراپی ، دارو های شل کننده عضلات ، تزریق کورتون و دارو های ضد درد و التهاب آن را کنترل می کند و به شما استراحت نسبی را در پیشنهاد کرده و به شما توصیه می شود تا از استراحت مطلق جلوگیری کنید تا ضعف در عضلات شما مانع از راه رفتن شما نشود و همچنین از ورزش های سنگین مانند کوه نوردی و رانندگی پرهیز کنید و همچنین آب درمانی و استخر یکی از راه های درمان کمر درد و درد های اسکلتی عضلانی می باشد .

علائم دیسک کمر :

علل مبتلا به دیسک کمر :

۱- افزایش سن

۲- وزن بالا

۳- شکم بزرگ

۴- قرار گرفتن وضعیت بد بدن هنگام ایستادن و نشستن

۵- بلند کردن اشیا سنگین در حالت نامناسب

۶- ورزش های غیراصولی

۷- رانندگی در مسافت طولانی

۸- خم و راست شدن زیاد 

دیسک کمر و درمان آن :

درمان دیسک کمر بر اساس شدت و درد آن متفاوت است ، در افرادی که کنترل ادرار و مدفوع خود را بر اثر دیسک کمر از دست داده اند به سرعت باید عمل شوند و در افرادی که حالت خفیف فلج به آنها بدست داده و این حالت روز به روز رو به افزایش باشد آن ها هم باید به سرعت عمل کنند تا شرایط بد تری را در زندگیشان تجربه نکنند . در سایر موارد به بیماران توصیه می شود استراحت کنند و شیوه زندگی خود را تغییر دهند .

خلاصه :

دیسک کمر یکی از بیماری های شایع می باشد که معمولا در ۴۵ سال  به بالا انسان ها با آن درگیر می شوند و برای نداشتن درد در کمر حتما وزن خود را نرمال نگه داشته و ورزش را فراموش نکنید .

تمرینات پیشنهادی برای کمک به درمان دیسک کمر :

روی زمین به پشت بخوابید و زانوهایتان را خم کنید؛ برای راحتی می‌توانید یک زیرانداز یا یک حوله زیر لوله کرده و زیر سرتان قرار دهید سپس به آرامی عضلات باسن و عضلات شکمتان را منقبض کنید، به طوری که پشتتان به طور کامل روی زمین قرار بگیرد؛ با قوس دادن کمرتان، لگن خود کمی رو به بالا خم کنید و تا پنج شماره در همین وضعیت باقی بمانید سپس به وضعیت اولیه‌تان برگردید؛حالا کمرتان را طوری قوس دهید که لگنتان رو به پایین خم شود سپس تا پنج شماره در این حالت بمانید و سپس عضلاتتان را شل کنید.

تمرین‌های مناسب برای درمان دیسک کمر+ تصویر

بر روی زمین به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را جمع کنید سپس با کمک عضلات شکمتان زانوهایتان را تا حدی که نیاز به فشار نداشته باشد به طرف سینه خود بالا بیاورید و با هر دو دست زانویتان را بگیرید؛ به طور منظم و یکنواخت نفس بکشید و تا پنج شماره در همین وضعیت بمانید سپس پا را با کمک عضلات شکمی پایین بیاورید و این حرکت را با پای دیگرتان نیز تکرار کنید.

تمرین‌های مناسب برای درمان دیسک کمر+ تصویر

ابتدا کمرتان را راست کنید، چانه‌تان را پایین بیاورید و دستتان را به حالت شل در دو طرف بدنتان نگه‌دارید سپس تیغه‌های شانه‌هایتان را به آرامی به یکدیگر نزدیک کنید، تا حدی که فشردگی را احساس کنید؛ اگر این حرکت باعث درد می‌شود، میزان فشردگی را کمتر کنید.؛ تا پنج شماره در این وضعیت بمانید در این مدت به نفس کشیدنتان ادامه دهید  سپس عضلاتتان را آزاد کنید.

تمرین‌های مناسب برای درمان دیسک کمر+ تصویر

به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را خم کنید، و کف پاهایتان را روی زمین قرار دهید سپس عضلات باسن و شکمتان را منقبض کنید، اما سر و شانه‌های خود را شل نگه‌دارید؛ باسن خود را از زمین بلند کنید، تا حدی که زانوها، باسن و ناحیه شانه‌ها در یک خط راست قرار گیرند؛ پنج شماره در همین وضعیت بمانید سپس به وضعیت اولیه برگردید؛ در ابتدا این تمرین‌ را پنج بار تکرار کنید و سپس به تدریج تعداد آن را به ۲۰ بار برسانید.

تمرین‌های مناسب برای درمان دیسک کمر+ تصویر

به پشت بخوابید، زانوهایتان را جمع کنید و کف پاهایتان را به طور کامل روی زمین قرار دهید؛ پشت و شانه‌ ها یتان را ثابت روی زمین نگه‌دارید، و در همین حال زانوهای خم شده‌تان را تا حدی به طرف چپ بچرخانید که با زمین تماس پیدا کنند یا آنکه آن‌ها را به اندازه‌ای بچرخانید که بدون احساس ناراحتی تا حد ممکن به زمین نزدیک شوند؛ پنج شماره در همین وضعیت بمانید سپس پاهایتان را رها کرده و استراحت کنید.

تمرین‌های مناسب برای درمان دیسک کمر+ تصویر

به حالت دمر دراز بکشید و با استفاده از آرنج‌هایتان به عنوان تکیه‌گاه بالا تنه خود را به آرامی بالا بیاورید سپس پایین تنه‌ تان را روی زمین نگه دارید؛ تنها تا حدی بدن خود را تحت کشش قرار دهید که بتوانید به خوبی نفس بکشید و پایین تنه‌تان را به طور کامل روی زمین نگه‌دارید؛ به اندازه ۱۰ شماره در این وضعیت بمانید و سپس به حالت اولیه برگردید.

تمرین‌های مناسب برای درمان دیسک کمر+ تصویر

 

ولی اگر مراجعه به موقع انجام نشود و بیمار در مرحله پیشرفت باشد ودچار پارگی و بیرون زدگی و فشار روی ریشه عصبی شده باشد از روش های ذکر شده نمی توان استفاده کرد.

در تمام روش های درمانی دیسک کمر امکان عود مجدد وجود دارد ولی معمولا عود در سطوح بالایی یا پایینی دیسک درمان شده قبلی اتفاق می‌افتد. البته گاهی ممکن است در دیسک قبلی هم اتفاق بیفتد.

اگر بیمار مرحله درمان را به خوبی طی کند و ورزش ها و تمرین های تجویز شده را به درستی انجام و ادامه دهد ممکن است تا آخر عمر نیز دچار مشکل نشود. ولی اگر مراحل درمان را کامل یا درست انجام ندهد امکان عود مجدد وجود دارد. در روش های جراحی هم به همین ترتیب است.

 

 درمان گیاهی دیسک کمر :
منظور درمان دیسک کمر با داروی گیاهی یعنی استفاده از داروهای گیاهی که می تواند التهاب در بدن از جمله در دیسک کمر را کاهش دهد.

۱- استفاده از خرمای بدون هسته بدون هسته و با قطر حدود ۲ سانتی متر موجب اثرات ضد التهابی شدید و بسیار موثرتر از پماد های موجود در بازار می شود.آنچه سخت است این است که  
حدود یک بسته خرمای بدون هسته به مدت ۴۸ ساعت جهت درمان گیاهی دیسک کمر و کاهش التهاب باید روی منطقه التهاب قرار گیرد.

۲- زنجبیل یکی از گیاهانی است که در درمان گیاهی دیسک کمر و آرتروز ها استفاده می شود. دم نوش آن با شدت زیاد در کاهش التهاب موثر است.

۳- بید به دلیل ماده سالیسیلاتی آن در کاهش التهاب دیسک کمر تاثیر به سزایی دراد و از دیر باز به عنوان یکی از داروی گیاهی دیسک کمر استفاده می شده است.

Image: 

آدرس :تهران جنوب به شمال اتوبان نواب قبل از پل کمیل ساختمان کالای پزشکی ایران (اقاقیا)واحد ۱۲۲

شرکت پیشگامان طب اقاقیا

 

تلفن همراه:  , ۰۹۱۲۵۴۶۷۱۴۲

ایمیل: ptaghaghia@gmail.com

وب سایت: www.ptaghaghia.ir