تخت بيمارستانی چيست؟
تخت بيمارستانی تنها در بيمارستانها و مراکز درمانی استفاده نمی شود بلکه تصميم به استفاده از آن در منزل,منجر به راحتی بيشتر بيمار و حفظ ايمنی وی حتی در محيط منزل خواهد شد.بستری مناسب که بيماران وافرادی که پروسه عمل را پشت سرگذاشتند, معلولين و يا سالمندان برای درمان و يا برطرف نمودن اختلالات ناشی از بيماری يا معلوليت به وجود آمده به آن نياز دارند تا به راحتی بتوانند برروی تخت بيمارستانی مدت نقاهت خود را سپری نمايند.
مکانيسم تخت های بيمارستانی بدين شکل است که برای استراحت بيمار در طول ۲۴ ساعت مورد استفاده قرار می گيرند. در بعضی از مواقع وضعيت جسمی بيمار نياز مبرم به بستری در بيمارستان نداشته و می توان با انتقال بيمار به خانه و تهيه تخت بيمارستاني خانگی به کاهش هزينه ها کمک بسزايی کرد.
انواع تخت بيمارستانی:
انواع تخت بيمارستانی بر اساس نياز بيمار دارای انواع مختلفی است . اين تخت ها در کل در۳ دسته تقسيم بندی می شوند:
- تخت بيمارستانی تمام الکترونيک (تمام برقی يا فول
- تخت بيمارستانی نيمه الکترونيک (نيمهبرقی)
- تخت بيمارستانی دستی يا مکانيکی
انواع مختلف تخت بیمار براساس شکنها :
۱-تخت بيمارستانی يک شکن: در تختهای بيمارستانی تک شکن فقط زاويه سر تغيير ميکند.
۲-تخت بيمارستانی دو شکن: در تختهای بيمارستانی دو شکن هم قسمت زاويه سر و هم زاويه پا قابل تغيير است.
۳-تخت بيمارستانی سه شکن: در اين تخت بيمارستانی يک قسمت متحرک هم در بين زاويه متحرک سر و پاها قرار دارد. اين تختها بهترين نوع تختهای بيمارستانی هستند.
توضيح تخت بيمارستانی نيمه الکترونيک:
در اين نوع از تختهای بيمارستانی قسمتی هايی از تخت به صورت برقی کار می کنند که شامل قسمتهای سر و پاها است. اما قسمتهای ديگر مانند تنظيم ارتفاع به صورت دستی و به وسيله اهرم (مکانيکی )کار ميکنند.
تخت بيمارستانی دستی يا مکانيکی:
اين نوع تختها سادهترين تخت بيمارستانی هستند که تنظيم همه قسمتهای آن با دست و اهرم انجام ميشود. قيمت اين تختها نسبت به تخت های برقی و نيمه برقی ديگرپايينتر است.
تخت بيمارستانی تمام برقی :
در اين نوع از تختهای بيمارستانی تمام قسمت هاي تخت شامل سر وپاها و تنظيم ارتفاع به صورت برقی کار می کنند .
تخت بيمارستانی خانگی :
هر سه نوع تخت بيمارستانی بستری که در بالا به آنها اشاره کرديم مي توانند در منزل هم براي نگهداری بيماران استفاده شود. عوامل متعدد مانند سن بيمار, وضعيت جسمانی او, ميزان ساعات قرار گرفتن او بر روی تخت و ... روی انتخاب نوع تخت بيمارستانی خانگی تاثير خواهد گذاشت. به عنوان مثال اگر بيمار شما سالمند است و ناچارا بايد مدت زمان طولانی از روز را روی تخت بيمارستاني خانگی سپری کند، تختهای بيمارستانی الکترونيک سه شکن, بهترين گزينه خواهد بود، چرا که تمام حالتهای نشستن, دراز کشيدن و نيمه درازکش را برای بيمار فراهم خواهد کرد. اگر هم تخت بيمار لگنخور باشد که يک گزينه بيشتر براي راحتی او محسوب ميشود و شما ناچار نخواهيد بود بيمار را از تخت خود خارج کنيد. اگر بيماری مشکلات چندانی نداشته باشد اهرم دار دستی و نيمه اتوماتيک مناسب حال وی خواهد بود.
مزايای تخت بيمارستانی خانگی :
- قابل تغيير بودن زاويه تخت بيمارستانی
- قابليت قرار گرفتن در زوايای مختلف از طريق موتور يا هندل دستی
- قابليت تنظيم ارتفاع تخت بيمار
- امکانات ايمنی تخت مانند ريلهای جانبی, کمربندها, چرخهای ترمزدار
- استحکام زياد و قابل ضدعفونی کنندگی وپاک کنندگی واستريل با انواع الکها تخت
- نکات مهم هنگام نگهداری ازبيمار وخريد تخت بيمارستانی :
- بايد ريلهای محافظ جانبی به راحتی باز و بسته شوند.
- تخت بايد قابليت تنظيم حالت در هنگام قطع برق را داشته باشد.
- بلندی بالا و پايين تخت بيمار آنقدر زياد نباشد که نتواند به راحتی محيط اطراف خود را ببيند.
- تخت الکترونيکی سه شکن تمام حالتهای نشستن, نيمه درازکش و درازکش را براي بيمار فراهم ميکند.
- چرخها بايد قابل چرخش در محور باشند و حداقل دو چرخ در صورت حرکت ناخواسته قفل شوند.
- يک تخت غير استاندارد ميتواند باعث بروز مشکلات جدی دربيمار شما شود.
ختم کلام:
تاثيرات استفاده از تخت های بيمارستانی, به ويژه تخت های برقی برکسی پوشيده نيست , عملکرد ها را بررسی نموديم واين نتيجه حاصل شد که تخت بيمارستانی در بهبودی بيماری ها تاثير بسزايی دارد. با توجه به شيوع بيماری ها و وجود انواع تخت بيمارستانی ,همواره سعی داريم تا متناسب ترين و بهترين ها را در مجموعه ,تجهيزات پزشکی پيشگامان طب اقاقيا ارائه دهيم.ارائه قيمت تخت بيمارستانی مناسب وارزان, ازمهم ترین معيار ها در اين فروشگاه تجهيزات پزشکی می باشد .